Opbaren, kaart en andere zaken vóór de uitvaart

Wensen Lydie

Vanzelfsprekend mag Gerda doen wat voor haar fijn is. Als zij dat niet meer kan bepalen, heb ik de volgende wensen:

Ik wil graag dat ik thuis wordt opgebaard, als dat kan. Ik beschouw mijn vriendinnen als mijn familie. Dus die zou ik graag daarbij betrokken willen hebben, bij de invulling van de dienst.

Een eenvoudige houten kist .

Uitvaart vanuit huis naar een prettige sfeervolle lokatie, zoals bijvoorbeeld de Theeplaats in Lage Zwaluwe, voor de dienst, indien mogelijk, gezien het aantal mensen dat gaat komen. In ieder geval  niet vanuit een kerk. Als het kan ook een wat gezelliger omgeving als een crematorium.

De kaart hoeft geen zwart randje te hebben. Leuke foto erop.

Geen volgauto’s. Alleen een auto voor de kist te vervoeren.

Voorkeur voor een vrouwelijke begrafenisonderneemster (in Oud Drimmelen zit er eentje), of anders Peter de Ruijter (bekend bij Emmie van Haaren). Als we tegelijk gaan, dan moet het iemand zijn waar Gerdas familie zich goed bij voelt.

Motto voor Lydie op de kaart – en dienst – mag zijn ‘vriendschap is even kostbaar als het leven zelf‘.

Voor mij is vriendschap in mijn leven heel erg belangrijk geweest. In mijn volwassen leven heb ik daar gelukkig zeer intens van kunnen genieten en dat zeer intens mogen ervaren. Daar heb ik mij ontzettend rijk in gevoeld (en nu ik dit schrijf, gelukkig nog!).

Kinderen zijn natuurlijk daarnaast heel belangrijk in ons leven geweest, dus vergeet de buurkinderen en Sam en Sophie hierbij natuurlijk niet.

Ik zou het mooi vinden als mijn kist begeleid wordt door degenen die mij dierbaar waren. Familie van Gerda, vriendinnen en wellicht een paar van de kinderen.

 Wensen Gerda

Vanzelfsprekend mag Lydie doen wat voor haar fijn is. Als zij dat niet meer kan bepalen, dan laat ik dat over aan mijn familie.

Op de kaart mag komen te staan

“ik heb genoten van het leven, mijn familie, vriendinnen, kinderen en natuurlijk mijn  allerliefste!”.

Een eenvoudige houten kist .

Uitvaart vanuit huis naar een lokatie voor de dienst, indien mogelijk, gezien het aantal mensen dat gaat komen. In ieder geval echt liever niet vanuit een kerk. Als het kan ook een wat gezelliger omgeving als een crematorium.

De kaart hoeft geen zwart randje te hebben. Leuke foto erop.

Geen volgauto’s. Alleen een auto voor de kist te vervoeren.

 

Als we tegelijk overlijden dan willen we een gezamenlijke kaart met onze gboorte en sterfdata en namen Lydie Christine van Leeuwen en Gerda Ophof (dus niet Geessien Hendrika) en daar mag dan op een mooie foto van ons samen en de tekst :

“we hebben  genoten van het leven, de vele dierbaren die we mochten hebben, en vooral van elkaar. “