Previous Image
Next Image

info heading

info content


Behandeling burn-out/spanningsklachten

Het doel van de behandeling is om de valkuilen die tot uw klachten geleid hebben in kaart te brengen. Belasting en belastbaarheid zijn niet in balans. Om de balans te herstellen moet je zowel de belasting te verminderen als de eigen belastbaarheid vergroten.

  • Aan de hand van praktische oefeningen, onderzoek je gedachten die er toe bijdragen dat je over je grenzen heen gaat. Je krijgt instrumenten aangereikt om stressvolle situaties actief en effectief aan te pakken.
  • We zullen op zoek gaan naar je sterke en positieve eigenschappen. Met een burn-out ga je vaak aan je zelf twijfelen, waardoor je jezelf nog meer kunt gaan overbelasten.
  • Je leert om je sombere- en piekergedachten te gaan herkennen en  je gaat gedachten formuleren die je helpen en leert deze op te roepen als je ze nodig hebt.
  • Je leert de signalen die je lichaam afgeeft bij stress te herkennen en te  hanteren, zodat je beter weet waar je grenzen liggen. Je leert, door te luisteren naar je lichaam, een balans te vinden tussen spanning en ontspanning en tussen energie-gevende en energie-vretende activiteiten.
  • Time-management en ontspanning zijn ook zaken die van belang zijn, alsmede het verbeteren van je conditie.